sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

FERM LIVING

Elikkäs taas saman tyyppinen postaus mitä tein Anna Viktorssonista maanantaina. Tälläkertaa "tutkimusmatkan" kohteena on Tanskalainen Ferm Living.


YLEISTÄ

Ferm Livingissä yhdistyy perinteiset skandinaaviset perinteet retro vivahteisiin- lisänä vielä edgy graafisuus, joka tekee siitä nykyaikaisemman. Firma sai alkunsa Tanskassa, kun Trine Andersen löysi graafisen suunnittelun studion vuonna 2005. Oman bisneksen perustaminen lähti ajatuksesta: "lintu oksalla valmiina lentoon", josta juontuu itse yrityksen logonkin idea.

Pian perustamasen jälkeen Ferm Living laajentui myös design ja sisustustuotevalikoimalla. Triny julkaisi ensimmäisen oman tapetti mallistonsa vuoden 2006 helmikuussa. Nykyään yritys on maailmanlaajuinen: Tuotteet ovat jakelussa monessa yrityksessä ympäri maailmaa. // Tämän enismmäisen tietopläjäys osuuden löytää täältä englanniksi: http://www.ferm-living.com/pages/webpage.aspx?articleid=58127  


Kuvat: googlen kuvahaku, hakusana; fermliving logo


TUOTTEET

"Fermiltä" löytyy sisustus tuotteita asunnon jokaiseen huoneeseen: On tyynyä, koristehuopaa, koreja, kynttilänjalkoja, pyyhkeitä, pyykkikoreja, hammasharjoja, julisteita, seinätarroja, lapsille suunnattuja juttuja,  säästöpossuja ja kaikkea muuta kivaa. 


 AIHEET 

- Geometrisuus: On raitaa, palloa, salmiakkia, kartiota, kolmiota jne.
- Graafisuus ja selkeät linjat: Raitaa ja muita selkeietä kuvioita.
- Ihmiset ja ystävyys.
- Eläimet: Lintuja, perhosia, valaita, pöllöjä, kirahveja, norsuja..
- Luonto: Lehdet, oksat, kukat, sade, sienet, kaktukset, metsä, kuu ja tähdet.
- Kööpenhamina
- Talot
- Pyörä
- Kitara
- Marmori
- Muoti
- "Ongelmat"
- Robotit, linna, raketit, junat, autot yms. lapsekkaat aiheet.
- Arki: Viikonpäivät, kalenteri, "to do list"..
- Lintuhäkit

 MATERIAALIT

Kun tuotevalikoima on laaja niin on myös materiaalivalikoimakin: Orgaanista puuvillaa, kierrätettyä paperia, villaa, puuta, posliinia, untuvaa sekä metalleja.

 PRINTTIEN PIIRTÄMINEN JA TUOTTO

En löytänyt oikein tietoa siitä miten printit olisivat piirretty, mutta veikkasin, että niihin on käytetty ainakin tietokonetta, mutta yhtähyvin ne voisivat olla käsin piirrettyjä.

PLUS+

Käyttämiäni hakusanoja: Ferm Living, Ferm Living materials, Ferm Living prints..

2 kommenttia:

  1. Oon ihan rakastunut Ferm Livingin värikkäisiin ja hauskoihin tapetteihin ja kuoseihin! :) Itse käytin lastenhuoneeseen Ferm Living:in kuoseja tyynyihin. Käyhän kurkkaamassa; http://pellavatehdas.blogspot.fi

    VastaaPoista