maanantai 4. maaliskuuta 2013

UUDEN JAKSON 1VIIKKO

Aiomme panostaa tässä jaksossa suunnittelu/ valmistusprosessin vaiheiden taltiointiin, jonka toteutamme tänne blogin puolelle joka viikko.

Tämän jakson koko juju on KULTTUURILÄHTÖINEN VALMISTAMINEN, kyllä olemme käyttäneet myös käsitteen avaamiseen aikaa, mitä sillä oikeastaan tarkoitetaan. Meidän pitäisikin miettiä tuotteillemme jokin tietty kohderyhmä. Itselleni on tullut mieleen nuoret aikuiset/lapset jotka pitävät modernista, mutta hauskasta tyylistä. Haluaisin valmistaa monikäyttöisiä printtejä, jotka sopisivat myös lapsille, koska olen pitkään halunnut suunnittella jonkin printin nimenomaan lapsille, mutta tässä voisi yhdistää sen.

Teimmekin miellekarttaa omista tavotteista, tuote idoista sekä mahdollisista asikkaista. Omat pää tavoitteeni tälle jaksolle ovat: 1) Suunnitella hyvin toistuva ja aiempaa selkeämpi printti (Olen yleensä pikkutarkempien printtien ystävä..) 2) Tuottaa paljon, eli en tällä kertaa käytä yli puolta ajasta pelkkään paperilla/tietokoneella suunnitteluun, vaan aioin kokeilla enemmän ideoitani, jospa tälläinen olisi hieman tehokkaampaa. 3) Olisi tietty ihan kiva löytää joku muukin kuin minä joka olisi kiinnostunut printeistä/tuotteistani... :D Tuote idoita mulla on muutama: Seinälokerikko, lehtiteline, koriste tyynyt, paneeliverhot, meikkipussi...

Ja aiemmasta minusta poiketen aion kokeilla tällä kertaa rohkeammin värejä! Olen nimittäin todella suuri mustavalkoisuuden fani, jos näin voi sanoa. En aio kuitenkaan jättää mustavalkoisuutta pois vaan yhdistää siihen jotain seuraavista herkkuväreistä: Lime, omenanvihreäa, turkoosi, minttu, harmaa tai keltainen.
Teimme myös reaktiiviväri kokeiluja, ilman varsinaista reseptiä vaan piti itse miettiä miten saisi halutun värin kankaaseen. Kokeilinkin sitä ompun vihreää, mutta ei kyllä mun suolat ja soodat, eikä kyllä prosentitkaan menneet ihan kohdilleen.. Tulos oli nimittäin ennemminkin myrkyn vihreä.. No ei ehkä ihan, mutta ihan liian tumma silti.. Vosin kokeilla, ehkäpä samaa uudelleen, mutta huomattavasti alemmalla väripitoisuudella.

Hehe, upeampaakin upeampi läikikäs tummahkon vihreä kokeilu tilkku. Täytyy kyllä sanoa, että tämä on tähän mennessä huonoiten onnistunut värjäys..
Blogitekstin kirjoittelua myöhään illalla..

Kuviksessa saatiin tehtäväksi esitellä jokin printti suunnittelija, itse valitsin Anna Viktorssonin ja toteutin homman tapani mukaan viimeisenä yönä ennen palautusta. (Parannusta tähänkin olisi kiva löytää, mutta ei nyt oteta liian isoja tavoitteita kerralla...) Lisäksi meidän piti piirtää ympyräprinttejä seuraavaa tekniikkaa hyödyntäen:


Lisäksi pääsimme vihdoin kunnolla ompelukoneiden kimppuun, sisustusompelun tunneilla. Kävimme nopeasti saumurien ja teollisuusompelukoneiden käytön läpi teoriassa ja sitten rupesimmekin tosi toimiin, kokeillen ommella itse erilaisia saumoja ja oi voi, ei mennyt kyllä ihan niinkuin piti! Aion silti ottaa haasteen tällä viikolla ja ommella torstain tunneilla keittiöömme verhon (saan samalla ompelu treeniä tämän jakson varsinaisia tuotteita varten).

Tietotekniikan tunneilla kertailimme Illustratorin käyttöä mm. täyttöjä sekä pentoolia, koska niistä on hyötyä meille tämänkin jakson asioissa.

Ja sitten tämänviikon aikaansaannoksista muutama TÖHRY. Joka viikko piti tuottaa kaksi käyttökelpoista printtiä minulla ne ovat Hammas ja Hammas2. Ja viikon aiheena oli vaan piirrellä kaikkea abstraktia, mikä ei ole yhtään mitään. Huomasin tykkääväni piirrellä sahalaita kuviota, sen takia tämän viikon printtien nimet olivatkin hampaisiin liittyviä.


Sitten kokeilin nopeasti hammas printin toistuvuutta
rivit upeasti vinoosa :
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti